Nadal deklasoval Robreda a postúpil do semifinále dvojhry

05.09.2013 Celý región

New York 5. septembra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal druhým semifinalistom dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Ako nasadená dvojka vo štvrťfinále po výbornom výkone deklasoval krajana Tommyho Robreda v troch setoch 6:0, 6:2 a 6:2. Proti premožiteľovi Švajčiara Rogera Federera skvele podával i returnoval a súpera ničil drvivým forhendom. Na harde ma Nadal v tomto roku aj naďalej stopercentnú bilanciu.

Semifinálovým súperom šampióna z roku 2010 bude v sobotu Francúz Richard Gasquet. Nadal po hladkom postupe medzi elitné kvarteto netajil veľkú spokojnosť.

"Proti Robredovi som odohral môj najlepší zápas na tohtoročnom US Open. Atmosféra bola skvelá a dávala mi veľa pozitívnej energie. Dnes vládli lepšie podmienky ako v predchádzajúcich zápasoch, keď bola obrovská vlhkosť vzduchu. Pred semifinále ešte musím trochu potrénovať. Gasquet bude tvrdým orieškom. Je to milý chalan, sme priatelia a poznáme sa už veľmi dlho. V New Yorku hrá v skvelej forme," povedal Nadal v prvom interview priamo na kurte.


Muži - dvojhra - štvrťfinále:
Rafael Nadal (2-Šp.) - Tommy Robredo (19-Šp.) 6:0, 6:2, 6:2
 

Vyberte región